Förarbevis snöskoter

Skriv din text här ...

Att köra snöskoter är en fantastisk naturupplevelse och något av det absolut roligaste man kan sysselsätta sig med under årets snöklädda månader. Många har kallat skoterkörningen för den sista friheten. Men självklart är det viktigt att du som förare tar ansvar för din frihet!

Vår ambition är att ge dig kunskapen och förståelsen för att göra kloka val i skoterspåret. Vi har lång erfarenhet av förarutbildning och är övertygade om att vi kan ge dig dom bästa förutsättningarna!

Snöskoterutbildningen har en utbildningstid på 10 timmar.  Vi har delat upp det på 7 timmar teori och 3 timmar praktik

Teorin kommer vi att göra digitalt över zoom och är uppdelad under två kvällar. Där kommer du att få lyssna på föreläsningar, delta i gruppdiskussioner, se olika filmer och göra uppgifter. Här kommer vi att genom allt rörande lagar, regler, utrustning, funktion och olika risker. Oftast är teorin kvällstid, vardagar, men andra dagar och tider kan förekomma. 

Praktik Den praktiska delen är förlagd i Furunäs/Bullmark (OBS! Endast ca 3 mil nordväst om Umeå) Under dessa 3 timmar kommer ni får träna på att hantera skotern framåt, bakåt, uppför, nerför, att svänga och bromsa. Men vi kommer också att köra efter led där ni får tolka olika skyltar och hantera olika svårigheter.

Vi kan hjälpa till med transport till och från Furunäs/Bullmark med ett tillägg på 150kr, bokas i förväg tillsamman med din utbildare.

Ni kan välja att antingen köra med egen skoter som ni tar med själv eller så hyr ni skoter av oss. 
Egen skoter 2500kr, hyr av oss 3000kr. Oavsett vad man väljer så ingår teoriundervisningen samt snöskoterboken i dessa priser.

Teoriprovet görs efter den praktiska körningen är klar. (om ni har fyllt 16år) Provet kommer bestå av 32 frågor där ni måste ha 26 rätt för att bli godkända. Om ni blir underkända så blir det att träna mer och komma tillbaka för omprov (ingen avgift). 

Förarbeviset får ni sedan hämta ut på ett av postens utlämningsställen.

Vi tycker att det är viktigt att du som elev ska få en så bra utbildning som möjligt och följer såklart Transportstyrelsens föreskrifter om utbildning för förarbevis.