Förarbevis snöskoter

Skriv din text här ...

Snöskoterförarbevis

Då förarbeviset inte räknas som ett körkort behövs inget körkortstillstånd. Men du som ska delta måste vara minst 15år och 9mån för att kunna vara med på utbildningen. 

Snöskoterutbildningen är fördelad på 7 timmar teori samt 3 timmar praktik. Teorin kommer att ske över zoom under två kvällar.

 Där går vi genom allt rörande lagar, regler, utrustning och olika risker som finns. Innan denna dag skickar vi er en snöskoterbok som vi kommer att använda oss av för att ni självständigt och i grupp ska kunna diskutera och lösa olika uppgifter.

När den teoretiska utbildningen är klar så planerar vi en praktiken. Den kommer vara i Furunäs (ca 3 mil utanför Umeå) eller i Dikasjö (30 mil utanför Umeå) beroende på snömängd och efterfrågan. Under dessa 3 timmar kommer ni får träna på att hantera skotern framåt, bakåt, uppför, nerför, att svänga och bromsa. Men vi kommer också att köra efter led där ni får tolka olika skyltar och hantera olika svårigheter.

Ni kan välja att antingen köra med egen skoter som ni tar med själv eller så hyr ni skoter av oss. 
Egen skoter 2500kr, hyr av oss 3000kr. Oavsett vad man väljer så ingår teoriundervisningen samt snöskoterboken i dessa priser.

Efter den praktiska körningen är klar så kommer ni få göra det teoretiska teoriprovet. (om ni har fyllt 16år) Provet kommer bestå av 32 frågor där ni måste ha 26 rätt för att bli godkända. Om ni blir underkända så blir det att träna mer och komma tillbaka för omprov. När provet är godkänt så kommer vi att rapportera in detta till Transportstyrelsen som därefter skickar er en talong där ni klistrar in ett kort på er själva och sänder tillbaka. Därefter är det bara att vänta på att förarbeviset kommer hem i brevlådan och sedan är det bara att tuta och köra.