Skoterkortet är en frihet under ansvar,
vi lär oss att framföra skotern med respekt
för naturen.

Läs mer neda

Vi utbildar skoterförare med känsla för samarbete mellan oss och naturen.

Hur går utbildningen till?

När du anmält dig på den kurs som passar bäst för dig får du en bekräftelse via e-post att du är anmäld.

I mailet får du en kort information om hur kursen är upplagd och en zoomlänk. Den använder du för att närvara på den lärarledda teorin.

Vi börjar alltid med teoriutbildning som du i lugn och ro sitter hemma och deltar i vid en dator. Teorin är uppdelad på 2 kvällar med sammanlagt 7 timmar utbildning.

I början av utbildningen behöver jag veta att du är du. Därför kommer du att behöva legitimera dig med pass, id eller körkort.

Under teoripassen kommer vi att jobba med uppgifter, titta på filmer, lyssna på föreläsningar, delta i grupparbeten allt för att du ska få en bra variation i din utbildning.

För att du skall få en så bra upplevelse som möjligt använd en dator med bra ljud och bild. Under utbildningen måste alla deltagare finnas i bild för att få närvaro.

När det har blivit dags för att köra kommer vi att börja med grundträning så du känner dig trygg med att gasa, bromsa och svänga. Vi kommer att träna att köra i uppförsbackar och nedförsbackar och träna på hur du kan använda kroppen på olika sätt för att förenkla din körning. Vi åker både fritt och efter led.

När körningen är klar kommer du att få möjlighet att göra ditt teoriprov. Det består av 32 frågor där du måste ha 26 Rätt för att bli godkänd.

Sen är du klar och redo att åka ut på egna äventyr!!

Redo att ta stegt?

Snart kör vi en utbildning!

men vi har kört sista utbildningen för denna säsong .
Maila om du vill gå hos oss, så hör vi av oss.

Detta bör du veta innan kursen

När du fyllt 15 år och 9 månader kan du påbörja din utbildning för snöskoter.

För att kunna skriva teoriprov för snöskoter måste du fyllt 16 år.

Den praktiska delen kommer att hållas när snödjupet är tillräckligt för att kunna köra utan att riskera skotrar eller marken vi kör på.